TrendMini Blogger Teması

MİT TIR'larının Durdurulması Davasında 5 Askere Tahliye


  • haber hız - haberhıuz - haberler - hızlıhaber - mit tırlarını durdurulması - son dakika haber
  • 24 Mayıs 2016 Salı
  • BlogcuAmca09
  • Yorum Yok


MİT TIR'larının Durdurulması Davasında 5 Askere Tahliye

MiT TıR`larının Durdurulması Davasında 5 Askere Tahliye
ilk aşama mahkemesi ödatıyla Yargıtay 16. Ceza Dairesince görüşülen "Adana ve Hatay`da MiT`e ilişik tırların durdurulması"na ilişkin davada, birleştirilen dosyalardaki tutuklu sanıklardan 5`inin adli denetim şartıyla tahliyesine karar verildi.

21`i TUTUKLU 46 SANıK

Davanın yedinci duruşması, tutuklu sanık sayısının fazlalığı ve Yargıtaydaki salonların yetersizliği sebebiyle Ankara Adliyesindeki büyük salonda yapıldı.

Gizlilik kararı saygınlıkı ile basına kapalı devam eden davada, eski Adana Cumhuriyet Başsavcısı Süleyman Bağrıyanık, eski Adana il Jandarma Komutanı Kurmay Albay özkan çokay, eski savcılar Aziz Takçı, özcan şişman ve Ahmet Karaca yargılanıyor.

Adana ve istanbul`daki davaların bu davayla birleştirilmesiyle yargılanan sanık sayısı 21`i tutuklu olmak üzere 46`ya yükselmişti.

ADLi denetim şARTıYLA 5 ASKERE TAHLiYE

Duruşmada, birleştirilen dosyalardaki tutuklu sanıklardan Mehmet Fırat, dirimsel özcan, Gökhan Bakışkan, Sezai Akyüz ve ismail lider soy`nın, üzerlerine atılı kabahatun vasfı, mevcut kanıt durumu ve tutuklu kaldıkları süre sebebiyle tutukluluk hallerinin kaldırılmasına karar verildi. Bu sanıklarla ilgili ülke dışına çıkış yasağı konuldu ve duruşmaları takip mevzusu için adli kontrol uygulanması kararlaştırıldı.

DURUşMA 18 TEMMUZ`DA

Usul itirazlarının görüşüldüğü duruşmada, başka tahliye talepleri reddedildi. Duruşma, 18 Temmuz`a bırakıldı.

YARGıTAY "DURUşMA KAPALı YAPıLSıN" DEMişTi

Yargıtay 16. Ceza Dairesi Heyeti, davanın ilk duruşmasında, "davanın mahiyeti sebebi ile halk güvenliğinin kesin olarak lüzumlu kılması itibariyle bu aşamada sanıkların savunmasının alınması esnasında Ceza Muhakemesi Kanunu`nun ilgili maddesi gereğince duruşmanın kapalı yapılması"na oy birliğiyle karar vermişti.

Kelime sayısı: 211

MİT TIR'larının Durdurulması Davasında 5 Askere Tahliye hakkında 0 yorum var.

Son dakika haberleri en hızlı bir şekilde sizinle paylaşıyoruz.

Blogger tarafından desteklenmektedir.